Hoi, ik ben Maaike

Wat leuk dat je meer wil weten over mij.
Ik ben Maaike, 36 jaar en woon samen met mijn man en mijn twee superstoere minimannen in Torhout.


Naast het mama zijn combineer ik mijn coachpraktijk Groei met een job als opvoeder en leerlingenbegeleider bij de middelbare school van de Sint-Rembertgroep te Torhout.


Ik kan heel erg genieten van een wandeling in de natuur, de eerste lentezon, een warme knuffel en een lieve lach. Ik lees graag boeken, zing graag mee met liedjes, ontspan volledig van yoga en kom tot rust door te mediteren. Ik word altijd blij van een lekkere maaltijd, vind het leuk om samen te zijn met familie en vrienden, ik geniet van diepgaande één op één gesprekken en gesprekken in kleine groep. Ik hou ervan om samen met mijn kinderen te knuffelen, naar hun verhalen te luisteren en hen te zien opgroeien .


Zelf ben ik een vrolijke, enthousiaste en goedlachse madam die uit elke dag iets positiefs haalt. Ik ben heel leergierig en vastberaden. Ik geloof heel erg in persoonlijke groei, dat je mag gezien worden, dat je je authentieke zelf mag zijn zonder oordeel. Mijn verhaal!

In december 2020 ging ik richting een burn-out. Ik voelde aan mijn lichaam dat het zo niet meer verder kon. Na jaren over mijn grenzen te gaan, elke dag oververmoeid zijn, geen energie, hartkloppingen en kortademig zijn en elke dag op automatische piloot doorkomen. 

Ik wou gewaardeerd en gezien worden en zei daardoor op alles ja om iedereen te pleasen. Ik wou alle zorgen van anderen op mij nemen want ik kon me heel slecht voelen als iemand anders zich niet goed voelde. Voor mij voelde het altijd dat het mijn taak was om anderen gelukkig te laten voelen.
Ik was zo gefocust op anderen waardoor ik mezelf ben verloren.


Maar hoe kwam dit nu eigenlijk?
Veel heeft te maken met hoe ik mijn jeugd hebt beleefd. Mijn biologische vader heeft mij niet de opvoeding kunnen geven doordat hij emotioneel onbeschikbaar was door alcoholmisbruik. Daar kwam ook nog eens de vechtscheiding van mijn ouders bij. Ik wou loyaal zijn naar mijn beide ouders, maar ik kreeg die mogelijkheid niet. Ook heb ik als kind veel angst gevoeld, angst dat mijn vader zichzelf iets zou aandoen, want daar heeft hij toch een aantal keer mee gedreigd. Angst dat dit door mij ging komen. Dus ik deed heel erg mijn best om mij goed te gedragen, te zorgen, te zorgen voor hem en te zorgen dat hij zich van mij niks moest aantrekken. Ik had mijn wensen, behoeftes en gevoelens onderdrukt en ik had voor mezelf een veilige plaats gecreeërd door me terug te trekken en de zorg en verantwoordelijkheid op mij te nemen. Als kind heb ik geleerd om voor anderen te zorgen en mezelf op de achtergrond te plaatsen. Want op die manier zou ik die pijn niet voelen, zou ik gewaardeerd worden en me niet afgewezen voelen.

Mijn innerlijk kindje heeft die pijn, die ik als kind heb gevoeld, onbewust meegenomen naar mijn volwassen leven. De patronen die ik vroeger heb opgebouwd om mezelf te beschermen, begonnen me in mijn volwassen leven te hinderen. Er kwamen situaties in mijn leven waarbij ik die pijn terug voelde van toen. Zonder dat ik daar van bewust was. Als kind wou ik door mijn vader gezien worden en dat zette ik onbewust voort. Ik deed zo mijn best om gezien te worden, om bevestiging te krijgen dat ik goed genoeg was. Ik was altijd bezig en dat zorgde ervoor dat ik niks moest voelen. Ook al had ik veel pijn bij situaties, ik onderdrukte het en deed me veel sterker voor dan ik me voelde. 


Doordat mijn lichaam me liet voelen dat het zo niet verder kon, moest ik wel leren om alles onder ogen te zien. Ik heb even thuis gezeten en beslist dat het werk die ik deed me geen voldoening meer gaf. Ik begon te zoeken naar zaken die me rust konden geven en wat ik graag in plaats zou doen en in welke richting ik wou uitgaan. Heel even was ik begonnen aan een studie orthopedagogie, maar toch merkte ik dat ik meer wou dan dat en zo werd de droom van een coachingpraktijk meer en meer werkelijkheid.
En zo startte ik aan een opleiding voor kinderyoga, want ik weet zeker dat kinderen door yoga tot rust kunnen komen. Tijdens die opleiding viel alles op zijn plaats. Wat had ik zelf ook genoten van de yoga en de meditaties en heb ik dit ook beginnen integreren in mijn leven. 


Ook door de coachopleidingen die ik heb gevolgd, heb ik veel inzicht gekregen in mijn patronen, in mijn pijntjes en begonnen geleidelijk alle puzzelstukjes in elkaar te vallen. 

Doordat ik de pijntjes niet meer onderdruk, door bewust te zijn van de triggers, merk ik dat ik meer energie krijg. Ik leer ook te vertragen, ik zorg er voor dat ik meer tijd neem voor mezelf. Ik vind vooral mijn rust door elke dag te mediteren, daardoor heb ik geleerd om niet meer mee te gaan met al mijn gedachten. Door te vertragen leer ik meer te genieten van het 'nu'. Ik geniet heel erg van alle kleine dingen die op mijn pad komen. 

Tijdens mijn opleiding heb ik ook het inzicht gekregen dat mijn vader deed wat hij kon op dat moment. Als kind kon ik niet begrijpen waarom hij zo deed, maar hij kon mij niet de specifieke zorg en aandacht geven die ik nodig had, doordat hij zelf met zoveel demonen aan het vechten was.
Ook al heb ik die inzichten, de kwaadheid die ik daarbij voel(de) heb ik lang opgekropt, maar dat mag ook naar boven komen. Ik mag kwaad zijn.

Als kind heb ik altijd gereageerd vanuit wat ik dacht, wat voor mij als werkelijkheid aanvoelde. Ik dacht steeds dat het mijn schuld was, maar het was niet mijn schuld. 


Ik kan het niet meer uitpraten met mijn papa, want hij is overleden. Ik kan nu enkel leren om dichter bij mezelf te komen en mijn innerlijke kindje te helen. Mezelf veel liefde te geven en dat kleine meisje met al haar pijntjes omarmen. 


Het is een proces van vallen en opstaan, want een groeiproces stopt nooit. 
Ook al herval ik nog in oude patronen, ik weet dat deze altijd deel gaan uitmaken van mij.
Ik probeer me er bewust van te blijven. 


Dit alles heeft ervoor gezorgd dat ik kinderen wil begeleiden om veerkrachtiger in het leven te staan. 
Dat ik volwassenen wil begeleiden bij het helen van hun innerlijke kind, zodat ze vandaag de krachtige persoon kunnen zijn die ze zijn, ook al zit het diep verstopt. Jij mag er zijn, precies zoals je bent, met heel je rugzak die je meedraagt.

Opleidingen

* Coachende vaardigheden voor kindertolken (PresentChild)


* Kindertolk (PresentChild)


* Basisopleiding mindfulnesstraining + Opleiding tot mindful kidstrainer (I AM)


* Kinderyoga, tieneryoga, ouder-kindyoga (El Sole)


* Rots & Water weerbaarheidstraining (Sjanstrainingen)


* Kinderfluisteraar en Talentgedreven Werken met kinderen (Blij met mij! Academie)


* Online training tot Groeikampbegeleider en -organisator (Tinspireert)


* POPtalk basis (POPtalk)Ik blijf ook webinars, workshops, opleidingen, ... volgen, want zo blijven Groei! en ik verder groeien.