Welkom bij Groei!

Welkom bij praktijk Groei! Mijn naam is Maaike en in mijn praktijk Groei begeleid ik kinderen, jongeren en volwassenen één op één. Met Groei! wil ik een plaatsje creëren waar kinderen, jongeren en volwassen op een veilige en rustige manier hun verhaal kunnen vertellen wanneer ze even vastlopen in het leven. Ik ondersteun je hier graag bij om terug in beweging te komen.


Als ouder zie je een veranderig in het gedrag van je kind. Er zijn veel ervaringen die een grote invloed uitoefenen in het leven van je kind. Sommige kinderen kunnen vertellen waarom ze zich niet goed voelen, maar voor veel kinderen is dit niet gemakkelijk. Ze willen er niet over praten omdat het te pijnlijk is of ze vinden geen woorden voor hun gevoel, ze schamen zich of weten soms zelf niet wat er scheelt. Dat kan zich uiten in hoofd- of buikpijn, slaapproblemen, woedeaanvallen, zich terug trekken, niet naar school willen gaan, …
Op die manier laat je kind weten dat er hem of haar iets dwarszit. Als ouders wil je graag je kind gelukkig zien en wil je het graag helpen en als coach wil ik jou, als ouder, en je kind daarbij ondersteunen.

Samen ga ik met jouw kind op reis en wandel ik een stukje mee op het pad van jouw kind. We gaan op een creatieve manier aan de slag waarbij ik een schatkist aan tools meegeef waarbij je kind terug in zijn of haar kracht kan staan en leert omgaan met gevoelens, zodat ze hun talenten kunnen ontwikkelen en gewoon kunnen zijn wie ze zijn.


Ook als volwassene zijn er ervaringen uit onze jeugd die een grote invloed uitoefenen op ons dagelijks leven.
Deze zaken kunnen ervoor zorgen dat we even vast lopen. Daarbij verdien je alle hulp als je even niet meer ziet welke weg je kan bewandelen. Het is niet altijd gemakkelijk om hulp te vragen en dat betekent zeker niet dat je hebt gefaald, maar dat je het even niet alleen hoeft te doen.


Naast het coachen bied ik ook Groeidagen aan waar kinderen op woensdagmiddag kunnen genieten van een crea-yoga, maar er komen ook thema's aan bod zoals emoties, zelfvertrouwen, gedachten, ... Of ouder-kind yoga. Wat aan bod komt tijdens de Groeidagen komt ook aan bod tijdens de Groeikampjes. Hierbij maken kinderen op een speelse manier kennis met yoga en mindfulness. De kampjes gaan door in kleine groep van 6 kindjes.


Ik kijk er alvast naar uit om jou te ont-moeten bij Groei!

Over de lotusbloem bij Groei!

De lotusbloem bij het logo Groei! heeft te maken met het groeiproces.


De lotusbloem staat voor puurheid en zuiverheid. De lotusbloem groeit in moerasachtige wateren en er blijft nooit water of modder aan de blaadjes hangen. De bloem groeit altijd perfect waar het ook staat. De lotusbloem blijft altijd even mooi. Lotusbloemen staan er om bekend dat ze óveral kunnen groeien.


Een lotusbloem kan heel lang bloeien en staat daardoor ook symbool voor leven. 
De bloem bloeit het hele jaar en wanneer de zaden rijp zijn, buigt de bloem naar voren en zorgt er op deze manier voor dat de zaadjes in het water vallen. De zaadjes nestelen zich in de bodem van het water en zo ontstaan er nieuwe prachtige lotusbloemen.


Deze hele cyclus van de lotusbloem, van zaadje tot het ontstaan van een prachtige bloem, staat ook voor innerlijke groei. De bloem leeft in het licht, maar de wortels blijven altijd in het duister. Duisternis staat in dit verhaal voor het verleden. Hiermee zeg je dat je verleden er altijd zal zijn, maar de bloem boven het water laat je zien dat ondanks het verleden er ook lichtpuntjes zijn die het leven weer mooi kunnen en zullen maken.

                                             

De roze kleur van de lotusbloem staat voor menselijke groei en het contact met de ziel. De roze bloem symboliseert de weg vanuit een onbewust leven (de donkere moerasgebieden) over een eigen levenspad (de stengel) naar verlichting (de bloeiende bloem).